EKOVATA

Ekovatos pūtimas ŠLAPIUOJU būdu

Ekovatos pūtimas ŠLAPIUOJU BŪDU

Šlapias šiltinimas naudojamas pastatų sienoms šiltinti, kai nesudaromas uždaras oro tarpas ir reikia, kad ekovata išlaikytų savo formą. Drėgnuoju būdu šiltinamos tik vertikalios pastato konstrukcijos (sienos), prieš tai sumontavus specialų karkasą. Tinkamai atliktas šiltinimas šlapiuoju būdu garantuoja puikius rezultatus, atsparumą aplinkos veiksniams ir ilgaamžę kokybę.

Šiltinimas ekovata šlapiu  būdu atliekamas tik šiltuoju metų laiku. Išpurenta ekovata, su vandeniu (ir klijais, jei yra poreikis) sumaišyta specialia įranga, yra išpučiama ant vertikalių kietų paviršių. Ekovata pučiama 1-5 sluoksniais, kol pasiekiamas reikalingas storis. Smulki ir šlapia ekovata puikiai užpildo plyšelius, nesandarumus ir labai gerai prilimpa prie dengiamų paviršių, sudarydama sandarų, besiūlį, vientisinį termoizoliacinį sluoksnį.

Prieš šiltinant šlapiuoju būdu, sienos turi būti specialiai paruoštos, t. y. padarytas karkasas iš medinių tašelių ar metalinių profilių, kurie turi būti prie sienos pritvirtinti vertikaliai ir ne rečiau kaip kas 0,6 m. Aplink langus ir duris pagal visų kraštinių perimetrą taip pat pritvirtinami mediniai tašeliai arba metaliniai profiliai. Be to, tašeliai arba profiliai turi būti pritvirtinti ir horizontaliai (arčiau sienos)  ne rečiau kaip kas 0,60-0,90 m.

Ekovatos storis reguliuojamas pagal karkaso atitraukimo nuo sienos atstumą. Rekomenduotinas šiltinimo storis – mažiausiai 10 cm (ekovatos tankis – 40–70 kg/m3). Ekovatos tankis priklauso nuo karkaso tankumo ir pagrindo ant kurio ji yra pučiama (blogiausi pagrindai yra iš plokščių su slidžiais paviršiais. Pvz: OSB, MPD, Cetris). Apytikslis ekovatos džiūvimo laikas yra 4–14 dienos, priklausomai nuo oro sąlygų. Apšiltinus sienas, apdaila tvirtinama ant to paties karkaso, nepaliekant ventiliacinio tarpo. Šiltinant šlapiu būdu, nereikia naudoti vėjo izoliacijos arba difuzinės plėvelės (rekomenduotina jas naudoti, jei apdaila yra su kiaurymėmis).

Apšiltinus pastatą ekovata , suteikiama 35 metų garantija ekovatos ilgaamžiškumui.

juodasis-garnys-ekovata-slapias-ekovatos-putimo-budas-putimo-masina