ŠLAPIAS ŠILTINIMO EKOVATA BŪDAS

Šiltinimas ekovata šlapiu  būdu atliekamas tik šiltuoju metų laiku. Išpurenta ekovata, su vandeniu (ir klijais, jei yra poreikis) sumaišyta specialia įranga, yra išpučiama ant vertikalių kietų paviršių. Ekovata pučiama 1-5 sluoksniais, kol pasiekiamas reikalingas storis. Smulki ir šlapia ekovata puikiai užpildo plyšelius, nesandarumus ir labai gerai prilimpa prie dengiamų paviršių, sudarydama sandarų, besiūlį, vientisinį termoizoliacinį sluoksnį.

Prieš šiltinant šlapiuoju būdu, sienos turi būti specialiai paruoštos, t. y. padarytas karkasas iš medinių tašelių ar metalinių profilių, kurie turi būti prie sienos pritvirtinti vertikaliai ir ne rečiau kaip kas 0,6 m. Aplink langus ir duris pagal visų kraštinių perimetrą taip pat pritvirtinami mediniai tašeliai arba metaliniai profiliai. Be to, tašeliai arba profiliai turi būti pritvirtinti ir horizontaliai ne rečiau kaip kas 0,70-0,90 m.

Ekovatos storis reguliuojamas pagal karkaso atitraukimo nuo sienos atstumą. Rekomenduotinas šiltinimo storis – mažiausiai 10 cm (ekovatos tankis – 40–70 kg/m3). Ekovatos tankis priklauso nuo karkaso tankumo ir pagrindo ant kurio ji yra pučiama (blogiausi pagrindai yra iš plokščių su slidžiais paviršiais. Pvz: OSB, MPD, Cetris). Apytikslis ekovatos džiūvimo laikas yra 4–14 dienos, priklausomai nuo oro sąlygų. Apšiltinus sienas, apdaila tvirtinama ant to paties karkaso, nepaliekant ventiliacinio tarpo. Šiltinant šlapiu būdu, nereikia naudoti vėjo izoliacijos arba difuzinės plėvelės (rekomenduotina jas naudoti, jei apdaila yra su kiaurymėmis).

Apšiltinus pastatą ekovata šlapiu būdu , išduodamas 35 metų garantijos sertifikatas atliktų darbų kokybei ir ekovatos tarnavimo laikui.