KAS YRA GAMA PUR putos?

GAMA PUR putostai poliuretaninės putos, kurios išgaunamos naudojant specialią sertifikuotą GAMA PUR įrangą. GAMA PUR puta - tai sandarus, vienalytis, besiūlis termoizoliacinis sluoksnis. Ši vadinamoji trečios (III-ios) kartos šiltinimo technologija naudojama uždaroms ir atviroms pastatų konstrukcijoms šiltinti.

GAMA PUR putos yra dviejų rūšių: minkštos (GAMA PUR 1) ir kietos (GAMA PUR 2). Jos yra elastingos, laidžios vandens garams (t. y. „kvėpuojančios“), todėl GAMA PUR putomis apšiltintos pastatų konstrukcijos negali supūti arba supelyti. Tokia šiltinimo technologija leidžia sutaupyti labai daug brangios šilumos energijos.

GAMA PUR putų pranašumai:

- SANDARUMAS. GAMA PUR putos gerai prilimpa prie visų šiltinamų pastatų ar konstrukcijų paviršių ir išsiplėtusios iki 150 kartų, užpildo visas angas, kiaurymes, plyšelius, oro tarpus bei nesandarumus. Gaunama vientisa, be sandūrų, sandari medžiaga. Taip pūtimo būdu  apšiltinamos įvairios paskirties statomų ir renovuojamų pastatų konstrukcijos.

- DIDELĖ ŠILUMINĖ VARŽA, ŠILUMOS IR GARSO IZOLIACIJA.
GAMA PUR putos yra poliuretaninės ir pasižymi didžiausia  iš visų žinomų izoterminių medžiagų šilumos varža. GAMA PUR 1 putų šilumos laidumo koeficientas (λ) yra x=0,039 W/kM, o GAMA PUR 2 putų – y=0,029 W/kM. Kuo didesnė izoliuojamosios medžiagos šiluminė varža, tuo efektyvesnė medžiagos garso izoliacija. Tai reiškia, kad GAMA PUR putas galima naudoti net tik šiltinimo tikslais, bet ir garso izoliacijai įrengti.

- ATSPARUMAS TEMPERATŪROMS. GAMA PUR putos visiškai atsparios temperatūrai nuo – 60° C iki + 120°C ir išlaiko trumpalaikius temperatūros svyravimus nuo – 180° C iki + 180° C

- ILGAAMŽIŠKUMAS. GAMA PUR putos yra polimeras, o polimerai yra ištisus dešimtmečius tarnaujantys produktai, kurie nepūva, nepelija, negaruoja, nesideformuoja, nekeičia savo savybių. Šiai medžiagai suteikiama 30 metų garantija. SKAITYTI >>>

- KONSTRUKCIJŲ SUTVIRTINIMAS. GAMA PUR 2 putos yra didesnio tankio (30 kg/m3) kietos putos, sutvirtinančios ir surišančios šiltinamas konstrukcijas. Ši savybė kelis kartus pailgina konstrukcijų tarnavimo laiką.

- ATSPARUMAS PARAZITAMS. GAMA PUR putose nesiveisia parazitai (graužikai, vabzdžiai). Šiltinimas, atliktas GAMA PUR putomis – tai puiki apsauga nuo graužikų, pelėsių.

- DEGUMAS. GAMA  PUR yra nedegi medžiaga – jos degumo klasė yra B–s1.d0 (EN13823).

- ATSPARUMAS KOROZIJAI. GAMA PUR putos puikiai apsaugo metalinius paviršius nuo korozijos.

- GREITAS ŠILTINIMO BŪDAS. GAMA PUR putomis galima apšiltinti sunkiai pasiekiamus, nelygius, drėgnus, korozijos pažeistus paviršius, užpildyti įvairių storių, nelygių paviršių oro tarpus tarp sienų, lubų ir grindų. Šia medžiaga per 1 valandą galima apšiltinti daugiau kaip 150 m2 paviršiaus ar daugiau kaip 50 m2 oro tarpų. To padaryti neįmanoma šiltinant kitomis (nepoliuretaninėmis) medžiagomis.

- III-IOS KARTOS ŠILTINIMO TECHNOLOGIJA – tai efektyvus šilumos taupymo sprendimas. Ši sandari III-ios kartos šiltinimo technologija naudojama įvairiose sferose: namų, įvairių pastatų statyboje (visoms įvairių pastatų konstrukcijoms šiltinti), buitinei ir pramoninei technikai (šaldytuvams, katilams, šildytuvams), autotransportui (automobilinių šaldytuvų gamybai), maisto ir chemijos pramonėje (įvairioms talpykloms izoliuoti), vamzdynų izoliacijai ir t. t.

- Naudojant šią III-ios kartos šiltinimo technologiją, pasiekiamas maksimalus šiltinimo efektyvumas, izoliacinės medžiagos sluoksnis būna nestoras. Reikėtų daugiau kaip 2 kartus storesnio sluoksnio kitų (nepoliuretaninių) termoizoliacinių medžiagų tokiai pačiai šiluminei varžai gauti, o tokio sandarumo kaip, kad šiltinant GAMA PUR putomis, vis tiek nebūtų pasiekta. Efektyviam patalpų apšiltinimui rekomenduojama sienas ir grindis apšiltinti 10 cm, o lubas ar stogą – 15 cm GAMA PUR putų sluoksniu.

- GARANTIJA. Apšiltinus pastatus GAMA PUR putomis, išduodamas 25 metų garantijos sertifikatas atliktų darbų kokybei ir GAMA PUR putų ilgaamžiškumui bei sandarumui.